Ett Decennium har gått och Per Englund summerar året.
Publicerad i Nyheter

Nu har ytterligare ett decennium gått och vi vill göra en kort summering av året som gått.
Vi har fått äran att möta många resenärer som njutit av vårt rörliga kulturarv; Djurgårdslinjen.
Besökarna har kommit från hela Sverige men även från stora delen av vårt klot, och det har njutits resor, gott fika och mat.

Vi har trafikerat Djurgårdslinjen mer än 120 dagar i ordinarie trafik och vi har haft över 70.000 resenärer.
Vi vill innerligt tacka för visat intresse och engagemang för vårt gemensamma rörliga kulturarv!

 

 

 

 


 Våra uppskattade privata abonnemang där även rikskända profiler har arrangerat fester/middagar/bjudningar, ökar i antal och under 2020 satsar vi ytterligare på att tillhandahålla tjänsterna till privatpersoner och företagare.Andra, mycket populära aktiviteter, har varit extrakörningar för att transportera besökare från Allsång på Skansen, konsertgäster från Cirkus och Gröna Lund, besökare till Rosendals trädgård, Halloweenexpressens körningar under höstlovet med direkttrafik från T-Centralen till Gröna Lund för besökare och personal, Luciatrafik med glögg och pepparkakor och luciakonsertskörning till Nordiska museet med stämsång från Kongliga Teknologkören, under resan tillbaka till stan. Vi har också firat Spårvagnens dag och haft öppet hus i Alkärrshallen.

Under året har vi utbildat nya förare och konduktörer. Fler vill vi bli följ oss i våra medier när vi startar en utbildning!Våra spårvagnar från förra seklet är mycket energieffektiva och de drivs av 100% ren och fossilfri el, från förnybara energikällor såsom sol, vind och vatten, och vi strävar även efter minimal klimatpåverkan från verksamheten i vår kära Cafévagn.
Vi kommer under 2020 att fortsätta miljöarbetet och också kraftfullt reducera mängden tryckt materiel som förbrukar naturresurser och istället ytterligare satsa på att hålla er informerade via våra digitala kanaler (hemsida och sociala media), där vi också publicerar aktuell trafikinformation för linje 7N (Djurgårdslinjen).

 

 

 

Visste du att...

* Energin som används under en dags spårvagnstrafik på Djurgårdslinjen genererar ett koldioxidutsläpp om mindre än 1 gram?


Under vintersäsongen slutförs nu ombyggnationen av Alkärrshallen och vi har endast reducerad närvaro med museivagnar, men sedan kommer vi åter med förnyade krafter.

Vi ser med glädje fram mot ett trafiktintensivt 2020.

Gott nytt spår!
önskar
Per Englund, Intendent,
och vi övriga aktiva medlemmar på Djurgårdslinjen.

Retour en haut

.Kontakta oss

Djurgårdslinjen
-Det Rörliga Kulturarvet

Kontakta oss gärna om du har funderingar, frågor eller förslag.

Djurgårdslinjen
Falkenbergsgatan 2
115 21 Stockholm Sweden
Vägbeskrivning

Telefon: +46 (0)8-660 77 00
Fax: +46 (0)8-660 78 50

E-post: info(at)ss.se


Djurgårdslinjen har i alla år varit ett mycket uppskattat inslag i Stockholmstrafiken. Vad är bakgrunden till denna succé? Troligen en kombination av känsla för det historiska arvet, upplevelsen av ljud och dofter i de gamla vagnarna och engagemanget från våra medlemmar i Svenska Spårvägssällskapet som ger god service till trafikanterna. Våra veteranspårvagnar har dessutom även den moderna spårvagnens övriga fördelar. De är miljövänliga, kapacitetsstarka och smidiga i stadstrafik.

Tretusentvåhundra meter långt spår
Djurgårdslinjen invigdes en vacker, om än gråmulen, sommardag år 1991. Sträckan är tretusentvåhundra meter lång och går mellan Norrmalmstorg och Waldemarsudde på Djurgården. Trafiken bedrivs större delen av året på helgerna, sommartid även på vardagar. Djurgårdslinjen, linje 7N, svarar för en uppskattad förstärkning av den landbaserade kollektivtrafiken till och från Djurgården. Som mest har de gamla vagnarna på en dag transporterat omkring elvatusen personer.Copyright Djurgårdslinjen 1991-2019. All rights reserved.
Djurgårdslinjen är ett registrerat varumärke som tillhör Aktiebolag Stockholms Spårvägar & Svenska Spårvägssällskapet.