Konduktör till veteranspårvagnarna
Publicerad i Kvarterets Spårväg

Djurgårdslinjen, som kör veteranspårvagnar mellan Norrmalmstorg och Djurgården på helger och under sommaren, söker nya konduktörer.

Vårt uppdrag är att ge resenärerna en upplevelse av hur det var att färdas med spårvagn i Stockholm för 50-100 år sedan.
Arbetet är ideellt och behållningen är att få umgås med trevliga resenärer och vara med att vårda det rörliga kulturarvet.


Utbildningen hålls en kväll i veckan under våren, med start i mars.


Krav för att kunna bli konduktör är att vara 18 år fyllda (16 för vissa vagnar) och fullt frisk. Du behöver också kunna läsa och tala god svenska, eftersom säkerhetsutbildning och säkerhetskommunikation sker på svenska.

Som konduktör har du en kundnära roll där du kommer att representera vårt rullande kulturarv. God servicevilja och engagemang värderas högt och andra språkkunskaper är meriterande. .
Vi håller ett informationsmöte kvällen den 27/1, där vi berättar mer.


✉️ Intresseanmälan till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Retour en haut

.Kontakta oss

Djurgårdslinjen
-Det Rörliga Kulturarvet

Kontakta oss gärna om du har funderingar, frågor eller förslag.

Djurgårdslinjen
Falkenbergsgatan 2
115 21 Stockholm Sweden
Vägbeskrivning

Telefon: +46 (0)8-660 77 00
Fax: +46 (0)8-660 78 50

E-post: info(at)ss.se


Djurgårdslinjen har i alla år varit ett mycket uppskattat inslag i Stockholmstrafiken. Vad är bakgrunden till denna succé? Troligen en kombination av känsla för det historiska arvet, upplevelsen av ljud och dofter i de gamla vagnarna och engagemanget från våra medlemmar i Svenska Spårvägssällskapet som ger god service till trafikanterna. Våra veteranspårvagnar har dessutom även den moderna spårvagnens övriga fördelar. De är miljövänliga, kapacitetsstarka och smidiga i stadstrafik.

Tretusentvåhundra meter långt spår
Djurgårdslinjen invigdes en vacker, om än gråmulen, sommardag år 1991. Sträckan är tretusentvåhundra meter lång och går mellan Norrmalmstorg och Waldemarsudde på Djurgården. Trafiken bedrivs större delen av året på helgerna, sommartid även på vardagar. Djurgårdslinjen, linje 7N, svarar för en uppskattad förstärkning av den landbaserade kollektivtrafiken till och från Djurgården. Som mest har de gamla vagnarna på en dag transporterat omkring elvatusen personer.Copyright Djurgårdslinjen 1991-2019. All rights reserved.
Djurgårdslinjen är ett registrerat varumärke som tillhör Aktiebolag Stockholms Spårvägar & Svenska Spårvägssällskapet.