Konduktör till veteranspårvagnarna
Publicerad i Kvarterets Spårväg

Djurgårdslinjen, som kör veteranspårvagnar mellan Norrmalmstorg och Djurgården på helger och under sommaren, söker nya konduktörer.

Vårt uppdrag är att ge resenärerna en upplevelse av hur det var att färdas med spårvagn i Stockholm för 50-100 år sedan.
Arbetet är ideellt och behållningen är att få umgås med trevliga resenärer och vara med att vårda det rörliga kulturarvet.


Utbildningen hålls en kväll i veckan under våren, med start i mars.


Krav för att kunna bli konduktör är att vara 18 år fyllda (16 för vissa vagnar) och fullt frisk. Du behöver också kunna läsa och tala god svenska, eftersom säkerhetsutbildning och säkerhetskommunikation sker på svenska.

Som konduktör har du en kundnära roll där du kommer att representera vårt rullande kulturarv. God servicevilja och engagemang värderas högt och andra språkkunskaper är meriterande. .
Vi håller ett informationsmöte kvällen den 27/1, där vi berättar mer.


✉️ Intresseanmälan till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Retour en haut

.Kontakta oss

Djurgårdslinjen
-Det Rörliga Kulturarvet

Kontakta oss gärna om du har funderingar, frågor eller förslag.

Djurgårdslinjen
Falkenbergsgatan 2
115 21 Stockholm Sweden
Vägbeskrivning
Telefon: +46 (0)8-660 77 00
Fax: +46 (0)8-660 78 50
E-post: info(at)ss.se


Stockholm har haft spårvagnar i trafik sedan 1877, först hästdragna men efter sekelskiftet pensionerades hästarna och vagnarna ersattes med moderna elektriska spårvagnar. Spårvagnarna bidrog i högsta grad till stadens tillväxt och var en del av stadsbilden fram till 1967 då spårvägen lades ner som varande omodern och i vägen för den framväxande massbilismen.
De flesta spårvagnarna skrotades vid nedläggningen men några fick en fristad hos Svenska Spårvägssällskapet eller hos Spårvägsmuseet.

I slutet på 1980-talet togs ett beslut att bygga en spårväg för museal trafik mellan Norrmalmstorg och Waldemarsudde, en del av tidigare linje 7 som nedlades 1967. Med en del av de bevarade spårvagnarna kompletterade med veteranspårvagnar inköpta från Göteborg startade trafiken i juni 1991. Trafiken drevs i bolagsform i Fram till 2010 var museivagnarna ensamma på banan men den trafikeras nu också med moderna spårvagnar, Spårväg City, och banan har i etapper förlängts till T-centralen.

Djurgårdslinjen har som en del av AB Stockholms Spårvägar har uppdrag av Region Stockholm att visa upp det rörliga kulturarvet i form av Stockholms Spårvägshistoria med trafik på helger och somrar med historiska spårvagnar. Verksamheten drivs till största delen helt ideellt med volontärer (länk till värvningssida).Copyright Djurgårdslinjen 1991-2019. All rights reserved.
Djurgårdslinjen är ett registrerat varumärke som tillhör Aktiebolag Stockholms Spårvägar & Svenska Spårvägssällskapet.