Vanliga frågor & Svar

Här finner du svar på de absolut vanligaste frågorna vi får.

(skrolla ned för att komma till fler frågor)

Gäller SL-biljetter på Djurgårdslinjen?

Samtliga biljetter ur SL:s sortiment gäller på Djurgårdslinjen - 7N. Du måste ha en giltig biljett innan du kliver ombord på spårvagnen, men kan också köpa en enkelbiljett genom att blippa ditt betalkort hos konduktören. För närvarande går kontantbiljetter ej att köpa.

Har du har frågor gällande biljetter hänvisas du till SL på sl.se.

När går spårvagnarna?

Djurgårdslinjens trafiksäsong sträcker sig från april månad till och med december månad. Spårvagnarna trafikerar i regel endast på lördagar och söndagar. Under sommaren bedrivs utökad trafik, med avgångar alla dagar utom måndag. Under perioden från slutet av december till början av april bedrivs i regel ingen museal trafik.

Trafiksäsongens exakta datum varierar något från år till år, håll utkik på vår webbsida för mer exakta datum.

Tidtabell för spårvagnarna på linje 7N finner du här på vår webbplats.

Varför går spårvagnen inte till T-Centralen?

Namnet Djurgårdslinjen syftar till den trafik som bedrivs på reguljär basis med museala spårvagnar mellan Norrmalmstorg och Djurgården (linje 7N) sedan 1991. SL trafikerar sedan år 2010 linjen med moderna vagnar under namnet Spårväg City (linje 7) och linjen har i etapper förlängts till T-Centralen. Många av Djurgårdslinjens spårvagnar har endast förarplats i ena änden av vagnen, och behöver därför en vändslinga för att vända, vilket ej finns vid T-Centralen, därav saknas möjlighet att köra dessa vagnar på sträckan.

Det händer att enskilda turer med museivagnar (linje 7E) går upp till T-Centralen, men den ordinarie trafiken utgår alltid från Norrmalmstorg.

När kommer Cafévagnen i trafik igen?

Cafévagnen går för närvarande inte i trafik p.g.a. platsbrist i vagnhallen. Vi har en ambition om att Cafévagnen ska trafikera Djurgårdslinjen i framtiden men för närvarande finns ingen prognos på när detta kan komma att ske.

Under tiden står Cafévagnen uppställd på annan plats.

Kan man hyra en spårvagn?

Ja! Djurgårdslinjen erbjuder abonnemangskörningar med flera vagnar från olika epoker. Vi kan till viss mån även erbjuda catering.

För mer information om abonnemang, se hyr en spårvagn.

Hur gamla är spårvagnarna?

På Djurgårdslinjen bedrivs trafik med spårvagnar som representerar olika tidsepoker ur Stockholms spårvägshistoria. De äldsta vagnarna är från början av 1900-talet och de yngsta från slutet av 1940-talet.

För mer information & kuriosa om de olika vagnar som trafikerar Djurgårdslinjen vänligen klicka här.

Var går spårvagnarna?

Djurgårdslinjen bedriver trafik på den historiska sträckan mellan Norrmalmstorg och Djurgården. Spårvagnarna vänder generellt sett vid Skansen, men under sommaren trafikerar de även sträckan ut till Waldemarsudde.

För mer information om linjens sträckning, klicka här.

Var ligger Norrmalmstorg?

Hållplatsen Norrmalmstorg är belägen på själva Norrmalmstorg, mellan Nybroplan och Kungsträdgården. Från torget är det cirka 200m till hållplats Kungsträdgården och cirka 200m till hållplats Nybroplan.

För karta med exakt position, klicka här.

Hur blir man aktiv medlem?

För att bli volontär hos oss krävs ett medlemskap hos Svenska Spårvägssällskapet. Utöver det krävs inga förkunskaper, du får erforderlig utbildning av Djurgårdslinjen.

För mer information angående vad det innebär att vara aktiv medlem, se bli volontär.

Fortfarande inte hittat det du söker? Kontakta oss gärna på info@djurgardslinjen.se för mer information.